Renal Dialysis Center, Pella
_MG_4209-web.jpg

Renal Dialysis Unit, 2012, 1.000.000 €


The project concerns the refurbishment and conversion of an existing building into a 22-bed Renal Dialysis Unit in Mavrovounio, Pella. The existing building consists of ground floor and basement with a total area of 900 sq.m and is located in a 6.000 sq.m site.
For the conversion of the existing building into a Dialysis Unit, extensive refurbishment works are specified both in the shell and the interior of the building, as well as in its landscape area. In fact the entire building is redesigned, maintaining only the structural frame, which is reinforced and locally reconstructed in order to conform to the new architectural design.

It is a dual coupled frame-wall structural system connected to the diaphragms of the ribbed slads. Intervention works consist not only of the addition of new reinforced concrete walls for the strengthening of the entire structure but also of the repair of some structural elements such as slabs and beams with Fiber Reinforced Polymers composites (FRP) and with concrete jackets applied to columns